top of page
photo_ 041_edited.jpg

Investment

Surla bouwt en verkoopt, maar beheert en verhuurt ook luxe houseboats. Via Surla Investment is het mogelijk om in een houseboat te investeren. U schaft zelf een rental versie aan bij ons van het 15,12 of 10 model (15, 12 en 10 staan voor de lengte van het schip). Vervolgens nemen wij uw schip in beheer en verhuren het zo goed als mogelijk. 

U wordt volledig ontzorgt van inrichting, verzekering, ligplaats tot aan de volledige verhuur organisatie. Ervan uitgaande dat u zelf geen gebruik maakt van de boot, bedraagt het rendement ca. 8%. 

 

Ter indicatie; een model Surla 15 kost netto excl. 21% BTW €315.000. Hij wordt dan sleutel- en verhuurklaar opgeleverd dus incl. volledige inrichting en aankleding. Voor de verhuur vragen wij investeerders extra €12.000 excl BTW uit te geven voor een onverwoestbare aluminium Tender (bijboot). Gasten, die de houseboat huren, zijn voor wat betreft de bereikbaarheid van hun houseboat aangewezen op vervoer per boot. Om die reden rusten we alle huurboten uit met dezelfde tenders.

Fleet
achtergrondwix.png

Rendement

We beschikken in Nederland over verschillende ligplaatsen op prachtige plekken, zodat wij onze klanten de ultieme belevenis van het recreëren op een houseboat kunnen geven. Ervaringen die niet meer worden vergeten en hopelijk komen klanten om die reden bij ons terug. 

 

We verhuren via oa. onze eigen verhuursite, Airbnb en belangrijke traffic partners. Surla gaat met u in dit geval een beheers- en verhuur overeenkomst aan. U kunt zoveel eigen nachten blokken in de agenda als u wilt. Vrije nachten worden door ons ingezet voor de verhuur aan onze gasten. 

 

 RENDEMENT OP VERKOOP & VERHUUR

-Netto winstmarge 8%

-Bruto Winstmarge verhuur: 12 %

-12 verhuurbare maanden per jaar

-Gemiddeld aantal verhuurbare dagen per maand is 30 

-Gemiddelde opbrengst EUR 250

-Bezettingsgraad 80%

 

photo_046.jpg

Er is vanuit gegaan dat de verkopen in de jaren 2022-2023 groeien doordat Covid-19, ook na vaccinatie, blijft voortbestaan.

De prognose geeft aan dat het uitgangspunt is dat de verhuur zal stijgen doordat mensen vaker in eigen land zullen recreëren. 

Recreatie in eigen land blijft onverminderd populair. En trekt ook veel vakantiegangers uit omringende landen zoals België en Duitsland.

 

Er is vanuit deze doelgroep grote vraag naar luxe, bijzondere overnachtingsmogelijkheden op de mooiste plekjes in Nederland. In die behoefte voorzien wij graag. 

bottom of page